« برگشت

اطلاعیه ریسلو و تحریم‌های موجود آمریکا علیه ایران

  • سه شنبه, 18th July, 2017
  • 20:00pm

ریسلو

‫داستان بی‌رحمانه تحریم‌ها تکرار شد و این بار توسط ریسلو (Resello) یا همان Hostcontrol که حدود ۴ سال از دامنه‌های ایرانیان نگهداری می‌کرد و حدود ۸۰ درصد مشتریانش ایرانیان می‌باشد؛ تحریم شدیم...

اما ریسلو از کجا به وجود آمد؟

رجیسترار دایرکت آی یا همان Resellerclub که یک شرکت دو ملیتی هندی آمریکایی بود و از اواخر تابستان سال ۹۲ بصورت کامل تابعیت آمریکایی پیدا کرد و طبق قوانین آمریکا امکان ارائه سرویس به ایرانیان را نداشت؛ در همان زمان بود که زمزمه‌های تحریم ایرانیان توسط این شرکت به گوش می‌رسید و در مهر‌ماه همان سال بود که رسما اعلام شد امکان ارائه سرویس به ایرانیان وجود ندارد و در اقدامی خودجوش و بدون هماهنگی تمامی دامنه‌ها به شرکت ریسلو منتقل شد.

ریسلو که بصورت ناگهان با حجم زیادی از دامنه‌های ایرانی مواجه شده بود خیلی سریع تصمیم به تغییر زیر ساخت‌ها و آماده سازی نگهداری دامنه‌های ایرانیان را گرفت.

در این سال‌ها‌، هاستینگ‌های ایرانی به ناچار سرویسی را پذیرفتند که خودشان انتخاب نکرده بودند و انتخاب یک شرکت آمریکایی بود‌؛ پشتیبانی ضعیف ریسلو‌؛ مسدود کردن دامنه‌ها بدون اطلاع قبلی‌؛ قطعی‌های مداوم از جمله مشکلاتی بود که در این مدت هاستینگ‌های ایرانی با این رجیسترار مواجه بودند.

همه این مشکلات به نحوی تحمل می‌شد تا اینکه از یک ماه گذشته زمانیکه ۴ سال از این انتقال می‌گذشت، مدیران وب سایت‌ها در مدیریت دامنه‌های خود با مشکلات عجیب و غریبی مواجه شده‌اند.

زمزه‌هایی مبنی بر تحریم ایرانیان توسط شرکت Realtime Register به گوش می‌رسید. این شرکت در ایران بزرگ‌ترین شرکت ثبت‌کننده‌ی دامنه‌ی کاربران ایرانی نیز محسوب می‌شود.

در ابتدا همه چیز با توجه به ملیت هلندی/هندی شرکت ریسلو در حد شایعه و دور از ذهن به‌نظر می‌رسید تا اینکه این شرکت با ارسال ایمیل‌هایی به نمایندگان فروش ایرانی خود، به‌صورت رسمی پایان فعالیتش در بازار ایران را اعلام کرد.

شرکت ریسلو در ایمیل‌های یادشده به تمام کاربران ایرانی خود هشدار داده است که از تاریخ ۱۸ جولای ۲۰۱۷ (۲۷ تیر۱۳۹۶) در سیاست‌های جدید خود تغییراتی ایجاد کرده و محدودیت‌هایی برای کاربران ایرانی خود در نظر خواهد گرفت که عملا به منزله پایان فعالیت این شرکت پس از ۴ سال در بازار ایران خواهد بود.

در این ایمیل ریسلو هشدار داده است که از تاریخ مذکور کاربران ایرانی دیگر قادر به ایجاد حساب کاربری جدید، ثبت دامنه جدید و انتقال دامنه به پلتفرم ریسلو نخواهند بود و از تاریخ ۱۸ آگوست (۲۷ شهریور) امکان تمدید و انتقال دامنه وجود نخواهد داشت و حق امتیاز سرویس‌های موجود را نیز از کابران ایرانی سلب خواهند کرد.

ریسلو در پایان ایمیل خود عنوان کرده که از اثرات منفی این تغییرات برای کابران ایرانی متاسف است.

مشاهده نسخه آنلاین از وب سایت ریسلو

ریسلو

اعلام این خبر علاوه بر ایجاد نارضایتی در بین فعلان حوزه کسب و کارهای آنلاین و مدیران وب‌سایت‌ها، موجی از شایعات را در انجمن‌های اینترنتی و گروه‌های تلگرامی به راه انداخته که باعث سردرگمی کاربران شده است.

در تاریخ ۱۴ جولای ایمیلی مبنی بر تغییر سیاست‌ها از طرف این رجیسترار هلندی دریافت کردیم که از پایان سرویس‌دهی خود به کاربران ایرانی و سایر کاربران کشورهای مورد تحریم ایالات متحده، خبر می‌داد.

با توجه به اینکه رادفان نیز نماینده رسمی این رجیستر هلندی است و دامنه کاربران خود را در توسط این Register ثبت می‌کند و با توجه به حساسیت موضوع در جلسه‌ای فوری که در دفتر رادفان برگزار شد، به بررسی مشکل پیش آمده پرداختیم و در همین راستا طی تماس تلفنی با مدیران ارشد شرکت ریسلو مراتب را به‌طور مستقیم جویا شدیم که اعمال این تغییرات و تحریم‌ها توسط طرف هلندی مورد تائید واقع شد و در عمل بر ما مسجل شد که این تحریم‌ها کاملا جدی بوده و در صورت عدم اقدام به موقع کاربران ایرانی در خصوص انتقال دامنه‌های خود از این شرکت به یک رجیسترار دیگر، عملا بازار کسب و کارهای ایرانی و تحریم بیش از ۹۰ درصد وب‌سایت‌های ایرانی، با یک چالش جدی مواجه خواهد شد.

متاسفانه اکثر شرکت‌های ارائه دهنده خدمات میزبانی وب، دامنه مشتریان خود را از طریق این رجیسترار به ثبت رسانده‌اند و شامل تحریم‌های اعلام شده خواهند شد؛ بنابراین به همه کاربران، مدیران وب‌سایت‌ها و مدیران شرکت‌های میزبانی وب پیشنهاد می‌دهم هر چه سریع‌تر نسبت به انتقال دامنه‌های خود به سایر رجیسترارهای معتبر اقدام نمائید، چرا که در صورت عدم انتقال و پایان مهلت ریسلو عملا امکان تمدید دامنه را از دست خواهند داد و باید پس از پایان مدت اعتبار دامنه که باعث قطع شدن دسترسی کاربران به وب سایتشان خواهد شد، باید ۹۰ روز دیگر نیز صبر کنند تا فرآیند آزاد شدن دامنه و قابلیت ثبت مجدد آن دوباره برقرار شود که بتوانند دوباره دامنه خود را از طریق سایر رجیسترارها ثبت کنند.

پاسخ ریسلو به ایمیل شرکت رادفان قبل از پیگیری و تماس مستقیم:

There unfortunately isn't much more information I can share than the information in the email itself. As you will notice the email mentions new restrictions will apply for resellers, customers and contacts from various countries that are subject to sanctions by the international community.

From next Tuesday on transactions can only be completed successfully if the contact details of resellers, customers and contacts comply with these restrictions and are proven to be correct.

Please refer to the email sent for the full information.

Sorry for the inconvenience.

Kind regards,

Resello

 

با کمی پیگیری متوجه شدیم این خبر با وجود اهمیت بسیار بالایی که دارد بازتاب چندانی در رسانه‌ها و سرویس‌دهنده‌های ایرانی نداشته است. با این حال معدود سرویس دهنده‌هایی به‌صورت گذرا به این خبر واکنش نشان داده بودند که در ادامه مرور می‌کنیم.

یکی از نمایندگان این شرکت هلندی در ایمیلی خطاب به مشتریان خود چنین نوشته است:

با سلام و احترام

نماینده گرامی؛

این ایمیل حاوی اطلاعات مهمی است که با توجه به خدمات دریافتی شما، لازم است آن را با دقت مطالعه فرمایید.

با توجه به اطلاعیه ریسلو و تحریم‌های موجود آمریکا علیه ایران، استفاده از خدمات ریسلو (از جمله ثبت و انتقال دامنه) از ۱۸ جولای با محدودیت مواجه خواهد شد.

در روزهای اخیر با وجود همفکری‌های انجام شده با ریسلو، امید آن بود که از معدود راه‌‌حل‌های باقی مانده در جهت ادامه همکاری با این رجیسترار استفاده شود که این موضوع با توجه به محدودیت‌های ایجاد شده برای ریسلو امکان‌پذیر نبوده است.

و یکی دیگر از سرویس دهنده‌ها در خبرهای سایت خود چنین واکنش نشان داده است:

با احترام،

طبق قوانین جدید وب‌سایت ریسلو، خدمت رسانی این شرکت به کشورهای تحت تحریم از جمله ایران از تاریخ سه‌شنبه ۱۸ جولای ۲۰۱۷ محدود خواهد شد و پس از تاریخ مذکور امکان سفارش سرویس‌های جدید یا تمدید سرویس‌های قبلی برای کاربران ذکر شده غیر فعال می‌شود.

بنابراین از کاربرانی که دامین‌های‌شان در پنل مذکور به ثبت رسیده است، خواهشمندیم که هر چه سریعتر اقدامات لازم جهت انتقال دامین خود را اتخاذ کنند.

در حالی که اکثر شرکت‌های بزرگ میزبانی وب در حرکتی غیر مسئولانه از اطلاع‌رسانی صحیح و کامل این تحریم‌ها به مشتریان خود امتناع کرده‌اند، گزارش‌ها حاکی از صحت این تحریم‌ها خبر می‌دهند و در آشفته بازار این صنعت که هیچ متولی قانونی نیز به خود نمی‌بیند، تنها این مشتریان نهایی هستند که از این تحریم‌ها آسیب‌های جبران‌ناپذیری خواهند دید.

اگر شما نیز مالک دامنه‌ای هستید که مطمئن نیستید شامل این تحریم‌ها خواهید بود یا خیر می‌توانید از سایت‌های بررسی‌کننده مانند who.is یا whois.sc استفاده کنید و در صورت مشاهده نام شرکت Realtime Register B.V در جلوی نام ثبت کننده (Registrar name) سریعا نسبت به انتقال دامنه خود به یک شرکت دیگر اقدام کنید.

ریسلو